1 Year = 12 months = 365 Days = 8760 Hours = 525600 Minutes = 31536000 Seconds

1 Tahun = 12 bulan = 365 Hari = 8760 Jam = 525600 Menit = 31536000 Detik


1 Year = 12 months = 365 Days = 8760 Hours = 525600 Minutes = 31536000 Seconds - So I will explain how many months of the year, how many weeks of the year, how many days of the year, how many hours a year, how many minutes a year and how many seconds in a year.

  • How many months of the year?
1 year = 12 months.
  • How many weeks of the year?
1 week = 7 days. So 1 Year = 365 days: 7 days = 52 weeks.
  • How many days of the year?
1 Year = 365 days.
Precisely is 365 days 5 hours 48 minutes 45.1814 seconds. This amount is equal to the time it takes the Earth to encircle the Sun in 1 Round (Earth Revolution).

  • How many hours a year?
1 Day = 24 hours.
So 1 year = 365 days x 24 hours = 8,760 hours.
24 hours here are days and nights, equal to 1 times the Earth's Rotation from the Earth's rotation on its axis. 1 time the earth rotates overnight or more precisely = 23 hours 15 minutes 0.7256 seconds.

  • How many minutes of the year?
1 hour = 60 minutes.
1 day = 24 hours x 60 = 1,440 minutes.
So 1 year = 365 days x 1,440 = 525,600 minutes.

  • How many seconds in a year?
1 minute = 60 seconds.
1 hour = 60 minutes x 60 = 3,600 seconds.
1 day = 24 hours x 3,600 = 86400 seconds.
So 1 (one) year = 365 days x 86.400 = 31.536.000 seconds.


Hope this article can help you !
Advertisement
1 Year = 12 months = 365 Days = 8760 Hours = 525600 Minutes = 31536000 Seconds